Workshop „Co si mám vybrat - která je ta pravá?“ je edukačně-vzdělávací (může být i součástí preventivních programů na podporu zdraví zaměstnanců) program, určený primárně pro laickou veřejnost. Jeho hlavním cílem je seznámení s výživovými doporučeními se zaměřením na čtení informací na obalech potravin. Většina lidí sice ví, co se na obalech uvádí, ale jen málokdo rozumí běžně uváděným pojmům jako jsou „sacharidy z toho cukry“ nebo proč se uvádí pojem „nasycené mastné kyseliny“. Jaká jsou konkrétní doporučení a především jak je použít v praktickém životě. Pomůže vám v orientací při výběru potravin již v obchodě, protože co doma nemáme, nemůžeme sníst.
- Snížení pracovní neschopnosti zaměstnanců vyplývající z civilizačních onemocnění jako je obezita, diabetes mellitus, kardiovasculární onemocnění a další.
- Zvýšení efektivity zaměstnanců.
- Variabilní program, který lze přizpůsobit Vašim časovým možnostem.
- Spokojenější a výkonnější zaměstnanci, zvýšení loajality vůči zaměstnavateli.
- Zvýšení kvality života (zdraví).
- Dodržování zásad zdravého životního stylu.
- Utříbení si informací o mnohdy protichůdných výživových doporučeních .
- Větší důvěra v zaměstnavatele, který má zájem o zdravotní stav zaměstnanců.
Na stolech jsou rozloženy makety konkrétních nejčastěji kupovaných potravin a zájemci si vybírají do košíku „svůj nákup“, tzn. Potraviny, které je zajímají nebo které běžně kupují. Jedná se v podstatě o takový „asistovaný nákup“, kdy zkušený výživový specialista zájemcům vysvětlí, proč je daná potravina vhodná nebo naopak a zároveň doporučí vhodnější variantu (např. Místo nízkotučného nebo naopak smetanového jogertu polotučný a proč). Zájemci obdrží edukační brožuru „Jak číst obaly potravin“. Součástí ws může být i výstavka s ukázkou rizikových živin jako je např.cukr v nápojích nebo množství soli v potravinách, či případně jakými potravinami si „naplníme“ doporučené množství nasycených mastných kyselin a v čem nám překročení doporučeného množství škodí.
Jsme schopni pro vaše zaměstnance zajistit ochutnávku potravin vhodných pro zdravý životní styl a nabídnout je formou porovnání výživových hodnot s klasickými a méně zdraví prospěšnými potravinami ( např.klobása se Šmakounem oproti běžné klobáse, jednohubky s Hummusem oproti jednohubkám se salámovou pomazámkou, chipsy se salsou oproti zelenině s dipem...)